Resultaten

Case Study: Stefan

Stefan begon met een hoop klachten zoals: hyperventilatie, paniekaanvallen, benauwdheid/ongemak, angststoornis, stress en vermoeidheid. Klachten en symptomen die je ook vaak ziet bij mensen met  een burn-out. In dit geval heeft Stefan ook last van een burn-out. Met enkele methodes en oefeningen zijn we aan de slag gegaan om te zorgen dat de klachten afnamen. Zie hieronder het resultaat.

Progressie

Resulataten van burnout coaching stefa

Hyperventilatie:

De hyperventilatie was voordat het traject begon extreem! Na de introductie van specifieke ademhaling is de hyperventilatie eigenlijk binnen 7 dagen totaal verdwenen. Er was ook sprake van teveel bezig zijn met de ademhaling in het begin, dat juist ook paniekaanvallen stimuleerde. Ook dat is in week 4 totaal verdwenen.

Paniekaanvallen:

De paniekaanvallen in het begin konden spontaan opspelen in allerlei situaties en om allerlei redenen, het speelde een grote rol in zijn leven en er was de mogelijkheid dat t constant kon opspelen. Hieruit kwam een vlucht gedrag voort waardoor slapen een uitweg werd om aan de paniek te ontsnappen. Hierdoor raakte dagritme en nachtritme in disbalans. Na 7 weken coaching is er een goede progressie gemaakt hierin en spelen de paniekaanvallen nog alleen maar wanneer er buiten de eigen omgeving dingen worden ondernomen. Autorijden gaat goed, sommige situaties triggeren een kleine schrikreactie nog maar geen totale paniek.

Benauwdheid/Ongemak:

Na 7 weken is het ongemak drastisch verminderd en speelt het sporadisch op.  Dat heeft vooral te maken met buitenshuis dingen ondernemen. De benauwdheid was al na een aantal weken goed verminderd, sinds dat de hyperventilatie afnam.

Angststoornis:

De angststoornis die nu nog speelt is gekoppeld aan paniekaanvallen en dus heeft dat te maken met buitenshuis dingen ondernemen. Angst voor angst speelt in de huiselijke situatie geen rol meer. Af en toe bij te lang staan speelt er een zwaar gevoel in het lichaam op wat een angst kan triggeren.

Vermoeidheid:

Er is nog wat vermoeidheid maar in vergelijking tot voor de coaching is het een heel stuk verbeterd. Er is geen noodzaak om bij de overgebleven vermoeidheid extra te rusten of te slapen, een beetje ontspannen is voldoende.

Burn-out coaching nodig?
© Copyright 2020- Bruers Coaching- All Rights Reserved
Stress, Burnout & Life Coach Tilburg
KVK: 80941370
heart-pulse linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram